назад

П’ять років працює система надання безоплатної правової допомоги

{source}{/source}

За п’ять років роботи система надання безоплатної правової допомоги виправдала себе. Про це заявив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр під час робочого візиту до Чернігова. За ці роки в Україні було відкрито 432 бюро правової допомоги. У реалізації реформи, каже заступник міністра, не пасе задніх і Чернігівщина. Разом із працівниками юстиції у Чернігові Сергій Шкляр підбив підсумки п’ятирічної роботи.

З 2016 року на Чернігівщині запрацювало 19 бюро правової допомоги і три центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Лише за рік, говорить директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Протченко, звернень до центрів та бюро правової допомоги стало значно більше.

Ірина Протченко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: «Якщо взяти другий квартал 2016 і 2017 року, то звернень стало на 6 тисяч більше».

Юристи надають безоплатну правову допомогу у кримінальних справах, а бюро – у адміністративних та цивільних. 86 адвокатів в області працюють із центрами на контрактній основі.

Підсумки п’ятирічної роботи разом із працівниками юстиції в області підбив і заступник міністра юстиції Сергій Шкляр. Він зазначив, що цілком задоволений роботою Чернігівщини над реалізацією реформи.

Сергій Шкляр, заступник міністра юстиції: «Мені подобається. Думаю вони одні із кращих. По начальниках теж. Всі на своїх місцях, тобто я задоволений».

Загалом по Україні за п’ять років було відкрито 432 бюро правової допомоги. Вони, зокрема, надають безоплатну вторинну правову допомогу учасникам АТО, їх сім’ям, сиротам та переселенцям.

Чернігівська ОДТРК “Сівер Центр”