назад
16.09.19

П’ять відеороликів – п’ять історій людей, яким допомогла система БПД

Цього тижня в усіх регіонах України відбудеться презентація відеороликів, в яких розповідаються історії людей, які звернулися за допомогою до системи БПД. Вперше відеоматеріали були представлені на першій Київській міжнародній конференції «Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості». Ролики створені за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога».

Історії, відображені у сюжетах відеороликів, є типовими. Проблеми з оформленням документів, призначення пенсії по інвалідності, соціальних виплат та ін. Саме з такими проблемами люди часто звертаються до системи безоплатної правової допомоги.

На прикладі реальних історій українці переконуються, що наявні правові шляхи вирішення життєвих проблем, і кожен має рівний доступ до правосуддя.

«Це не якась особлива історія. Це звичайна ситуація, яка часто виникає в Україні та інших країнах. Я такий самий адвокат, як і тисячі адвокатів України. І мій клієнт теж не якась особлива людина, звичайний хлопець. Система БПД допомагає простим громадянам, звичайним людям. І не за допомогою «зіркових» адвокатів чи супер спеціалістів. Це звичайна робота звичайних адвокатів та юристів», – переконаний адвокат Ігор Свєтлічний.

У відеороликах люди розповідають, як їм допомогли фахівці центрів та бюро правової допомоги, адвокати, які співпрацюють із системою БПД. Як змінилося їхнє життя після звернення до системи БПД.

«Що об’єднує ці історії? Здавалося б, у людей просте питання, але воно не вирішується. І завдяки системі БПД проблема розв’язана. Щодня працівники системи БПД приймають людей. І це не тільки звернення за правової допомогою. Це потреба в спілкуванні. Потреба в тому, щоб хтось просто вислухав. Небайдужість, людяність, клієнтоорієнтованість – відмінні риси тих, хто працює в системі БПД», – говорить перша заступниця директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка.

Переглянути відеоролики можна за посиланням:
«Захисти свої права на безкоштовний проїзд у громадському транспорті»
«Борись за права постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи»
«Вимагай справедливої виплати пенсії»
«Захисти свої права та майбутнє»
«Захисти право на належну пенсію»