назад

«Пам’ятка учасникам АТО» – порятунок для військовослужбовців

15.03.2017 - pamjatka 314 березня у Новоград-Волинській районній бібліотеці ім. Лесі Українки відбулася презентація примірника «Пам’ятка учасникам АТО» за участі представника ГО Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична Сотня» від Житомирської області Катерини Кармазіної та начальника відділу представництва Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталія Радзивіла.

У Новоград-Волинському районі мешкає значна кількість учасників АТО. Багато з них проживають у віддалених містах та маленьких селах і через відсутність Інтернету не мають можливості скористатися онлайн версією посібника, щоб знайти відповіді на хвилюючі їх питання. Зауважимо, що усі примірники будуть розповсюджені серед районних та міських бібліотек.

«Маю надію, що нашим захисникам та їх родинам буде простіше отримати інформацію про свої права та соціальні гарантії. Відтепер досить буде прийти до місцевої бібліотеки та переглянути Пам’ятку», – зауважила під час презентації Катерина Кармазіна.

15.03.2017 - pamjatka 2

У своєму виступі Віталій Радзивіл, який до того ж є ветераном війни на Сході України, відмітив важливість знання учасниками АТО своїх прав та обов’язків. Також розповів про роботу центру правової допомоги та функції бюро, зазначив категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Під час заходу також відбулася зустріч із ветеранами АТО, під час якої захисники розповіли про реалії війни, захист своїх прав у цивільному житті та власні соціальні ініціативи. Окремо наголосили на доцільності ознайомлення з Пам’яткою кожному ветерану та взагалі кожному громадянину нашої держави.

15.03.2017 - pamjatka 1

Аналогічний захід відбувся 14 березня у Новоград-Волинській центральній міській бібліотеці ім. Юрія Ковальського. Під час зустрічі з представниками міської бібліотечної системи начальник відділу представництва Новоград-Волинського місцевого центру Віталій Радзивіл поширив інформативні матеріали про безоплатну правову допомогу та передав декілька примірників «Пам’ятка учасникам АТО». Загалом, мета візиту у бібліотеку була досягнута – ще більшій кількості учасників АТО та їх родинам буде донесено інформацію про їх права та пільги.

15.03.2017 - pamjatka 4

Довідково: «Пам’ятка учасникам АТО» затверджена та перевірена фахівцями з Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального штабу Збройних Сил України. «Пам’ятка учасникам АТО» буде корисна як військовослужбовцям та ветеранам війни, так і військовозобов`язаним. Матеріал викладений у легкодоступній графічній формі на 176 сторінках. Покрокові інструкції допомагають ветеранам, військовослужбовцям, членам їх родин не лише дізнатися про власні права, але й досягти їх реалізації та захисту. Пам’ятка цінна тим, що містить не лише права та обов’язки учасників АТО, а й перелік пільг та зразки для написання різних процесуальних документів, контактні телефони «гарячих ліній» міністерств, відомств, військкоматів, громадських організацій.