назад
15.03.17

У Вінниці налагоджували співпрацю центрів надання БВПД з Державною міграційною службою

14 03 2017 3У місті Вінниця обговорили питання міграційних процесів громадян України на території області, проаналізували статистику переміщення внутрішньо переселених осіб та збільшення кількості біженців.

14 березня 2017 року, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Вінницькій області Марина Лукіянова зустрілася з начальником Управління державної міграційної служби у Вінницькій області Борисом Наливайко.

Борис Наливайко розповів про основні напрямки роботи Державної міграційної служби, озвучив новели в законодавстві, що стосуються діяльності міграційної служби та наголосив, що на сьогодні значно підвищилась активність в’їзду іноземців на територію Вінницької області, і це пов’язано з безпечністю та комфортом проживання у Вінниці.

Відповідно до статистичних даних, дозвіл на міграцію та посвідки на постійне місце проживання на Вінниччині отримали дев’ять тисяч громадян. Посвідки тимчасового проживання іноземних студентів – 2300 осіб. І це не весь перелік, адже, крім цього, до міста приїжджають також: іноземці, які перебувають у шлюбі з вінничанами; громадяни, які змінюють проживання у зв’язку зі зміною роботи; люди, які здійснюють місіонерську діяльність; ті, хто прибуває на Вінниччину для волонтерства та інші.

Марина Лукіянова зауважила, що під час спілкування з іноземними студентами, які навчаються у вінницьких вишах, вона проводила анкетування «Оцінювання комфорту й безпеки у Вінниці», де «5» – найвищий бал, а «1» – найнижчий. Вінниця у 90 відсотках анкет була оцінена найвищим балом. Марина Дмитрівна також розповіла про напрямки роботи регіонального та місцевих центрів з надання БВПД і бюро правової допомоги. Особливу увагу виконувач обов’язків директора звернула на пункт 8 статті 14 Закону України про Безоплатну вторинну правову допомогу,  адже іноземні студенти – це категорія громадян, які потребують правової допомоги.

Марина Лукіянова разом з Борисом Наливайко, також, обговорили нюанси правильності формування адвокатських запитів. У рамках подальшої співпраці з центрами надання БВПД співпраця учасники зустрічі домовилися про проведення у найближчому майбутньому спільного заходу.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).