назад

Пам’ятка про судово-експертну діяльність для адвокатів

123192Національна асоціація адвокатів України публікує пам’ятку адвокатам про судово-експертну діяльність, підготовлену адвокатом, Головою Комітету експертного забезпечення адвокатської діяльності, к.е.н., професором Національного університету Державної податкової служби України Віоллетою Федчишиною.

Відзначається, що адвокату з точки зору перспективи судової оцінки доказів необхідно особливо ретельно підходити до вибору експерта у тій чи іншій галузі.

Судова експертиза  – це процесуальна дія, спрямована на отримання доказів шляхом проведення дослідження судовим експертом на основі його спеціальних знань матеріальних об’єктів, явищ і процесів, які містять  інформацію  про фактичні дані та обставини справи, що перебуває у провадженні органів досудового розслідування чи суду.

Спеціальними є знання та вміння  у  відповідній галузі науки, техніки, мистецтва, ремесла тощо,  крім знань у галузі права,  що необхідні для вирішення питань, які виникають при розслідуванні та розгляді у суді конкретних справ. Спеціальними іменують знання, які не є загальнопоширеними, загальновідомими, а лише ті, якими володіють спеціалісти-професіонали у тій чи іншій галузі.

З текстом документу можна ознайомитись тут.

Джерело публікації: Закон і Бізнес