назад

Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері безоплатної правової допомоги обговорилили зі старостами територіальних громад

1     У середу, 4 травня, директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький провів тематичну зустріч «Про систему безоплатної правової допомоги» із новообраними старостами об’єднаних територіальних громад Хмельницької області, які підвищують свою кваліфікацію у Хмельницькому обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за професійною програмою короткотермінового семінару «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації».

     Предметом обговорення стали повноваження органів місцевого самоврядування у сфері безоплатної правової допомоги, визначені статтею 38-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, та напрямки їхньої співпраці з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Особливу увагу керівник місцевого центру звернув на необхідність поліпшення якості надання первинної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів, а також на важливість прийняття радами об’єднаних територіальних громад відповідних програм надання безоплатної правової допомоги та правової освіти населення.

     Завершуючи зустріч, Григорій Гоцький повідомив про рішення Міністерства юстиції України щодо створення з 1 вересня 2016 року в кожному районі бюро правової допомоги, які будуть діяти як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів. Це дасть змогу значно розширити доступ громадян до правової допомоги. До речі, прийом заявок від охочих взяти участь у конкурсному відборі претендентів на посади керівників бюро правової допомоги триватиме до 31 травня.

{gallery}img/novyny/2016/05_Traven/05_01{/gallery}