назад

Параюристи поінформували громадян про систему безоплатної правової допомоги

20160616 113451

16 червня 2016 року працівниками Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та студентом-правознавцем ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» проведено акцію «вуличного інформування» про роботу системи безоплатної правової допомоги та отримання адвокатів за рахунок держави.

 

Під час проведення заходу охоплено мікрорайон «Алмазний» міста Полтава, розповсюджено інформаційні листівки про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Громадяни отримали відповіді на запитання щодо  можливості отримати допомогу адвоката за рахунок державних коштів, категорії громадян, які мають право на її отримання відповідно до чинного законодавства.

     Нагадуємо, що така допомога надається малозабезпеченим особам, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї не перевищує прожиткового мінімуму, учасникам бойових дій (у тому числі, учасникам АТО із відповідним статусом, та членам сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, інвалідам, які отримують пенсію в розмірі менше двох прожиткових мінімумів та ін., у відповідності до ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Ці категорії осіб можуть, у разі потреби, скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах. Більш детальна інформація завжди доступна за телефоном гарячої лінії 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів).