назад

Партнерство державних інституцій – запорука дотримання прав та свобод людини

ZVK 1     У Замковій виправній колонії (№58) обговорили основні завдання співпраці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, органів юстиції, регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини та безпосередньо установи виконання покарань. Така взаємодія має на меті захист прав засуджених та підвищення рівня їх правової обізнаності.

     У зустрічі, що відбулась 15 червня, взяли участь начальник колонії Олександр Новосядлов, очільниця регіонального центру Наталія Стьопіна, регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Оксана Кізаєва, перша заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Неля Продан, а також представники територіальних підрозділів юстиції.

ZVK 2

     Основне завдання зустрічі – обговорити питання щодо співпраці та обміну інформацією для належного захисту та дотримання прав осіб, які перебувають у колонії.

     Як зазначили учасники обговорення, саме стабільне партнерство державних інституцій в цьому напрямку забезпечить дотримання прав та свобод людини і громадянина. До того ж спільними завданнями є активізація роз’яснювальної, індивідуальної виховної роботи.

     Головним результатом зустрічі стала домовленість розмістити на стендах установи інформацію про діяльність зазначених установ та забезпечити умови для подальшої співпраці.

ZVK 4

     Після завершення зустрічі Наталія Стьопіна виступили перед засудженими, відповіла на їхні запитання та індивідуально проконсультувала кожного, хто потребував юридичної допомоги.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.