назад

Павло Петренко запросив студентів-юристів на роботу до бюро правової допомоги

{module New_min_ust} Міністерство юстиції запрошує молодих юристів взяти участь у конкурсі на посади керівників бюро правової допомоги. Про це сьогодні, 19.05.2016 року, в ході зустрічі зі студентами-юристами Київського національного університету ім. Тараса Шевченка повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

Як повідомив очільник Мін’юсту, участь у конкурсі на посади керівників бюро правової допомоги в системі безоплатної правової допомоги – це шанс для молодих юристів отримати першу роботу та юридичну практику, що стане основою для їх подальшої кар’єри як правників.

Він нагадав, що Міністерство юстиції продовжує реформу системи органів юстиції та збільшує точки доступу для громадян до безоплатної правової допомоги через утворення по всій Україні бюро правової допомоги. «На місці старих районних управлінь юстиції буде створено понад 400 бюро правової допомоги. Ми хочемо набрати туди людей, які б надавали правову допомогу і консультації нашим громадянам, які не мають фінансової можливості оплатити послуги приватних адвокатів», – зазначив очільник Мін’юсту.

IMG 3179

Щодо вимог до претендентів, Павло Петренко зазначив: «Ми не піднімали високо планку вимог до претендентів. Для того, аби заявку на участь у конкурсі достатньо мати юридичну освіту та кваліфікаційний рівень не нижче бакалавра».

Він повідомив студентам, що для участі у конкурсі треба заповнити електронну заявку на сайті http://legalaid-jobs.in.ua/ до кінця травня поточного року, пройти курс дистанційного навчання, та співбесіду із конкурсною комісією. «Найкращі й найбільш вмотивовані отримають можливість працювати в одному з регіонів на власний вибір», – поінформував присутніх Міністр юстиції.

 DSC36551

Перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок більш детально розповів студентам процедурні питання проведення конкурсу та відзначив, що навіть сама участь у конкурсі має мотивацію для професійного розвитку.

 DSC3761

«Перший етап, на якому ми приймаємо заяви усіх, хто бажає стати частиною системи безоплатної правової допомоги, триватиме до кінця травня. Вимоги дають можливість взяти участь усім, хто має диплом бакалавра, володіє українською мовою, може комунікувати з громадянами і має бажання допомагати людям. Другий етап, який розпочнеться 8 червня – це дистанційний курс навчання. Він створений для того, щоб увести претендентів у курс справ у системі безоплатної правової допомоги. І щоб молоді юристи почали ефективну роботу з першого дня запуску бюро правової допомоги, розуміючи цілі і завдання даного проекту. Крім того, проходження цього курсу є гарною навчальною основою для юристів, які цікавляться питаннями надання безоплатної правової допомоги в Україні, і усього, що із цим пов’язано», – зазначив він.

 DSC3562

IMG 3180

На переконання Міністра юстиції, бюро є прекрасною можливістю для молодих юристів отримати першу роботу і майданчик, який стане фундаментом для побудови кар’єри.

«Тієї кількості і різноплановості справ, з якими звертаються громадяни до центрів з надання безоплатної правової допомоги, ви не побачите ні в приватному секторі, ні, тим більше, на державній службі. Ми розраховуємо, що до нас прийдуть не просто професійні люди, а ще й дуже вмотивовані і патріотичні. Нам потрібні нові люди, які сформують нове обличчя держави»,– зазначив Павло Петренко.

IMG 3176

IMG 3174

NB! Ознайомитись із детальними умовами конкурсу та заповнити заявку онлайн можна тут:http://legalaid-jobs.in.ua/?p=239