назад

Педагогам Сумщини – про інформаційну кампанію «Чесна платіжка»

З метою ознайомлення педагогічних працівників Сумщини з їхніми правами й можливістю захищати їх, скориставшись системою безоплатної правової допомоги, слухачів Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на черговій зустрічі інформувала фахівчиня Регіонального центру Наталія Поставська. Детально освітяни дізналися й про особливості інформаційної кампанії «Чесна платіжка», що реалізується в межах всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Як завжди захід охопив численну аудиторію: вчителі-логопеди; вчителі-реабілітологи; вчителі Інклюзивно-ресурсних центрів; педагоги-організатори; керівники гуртків; вчителі математики та фізики; фізичної культури; трудового навчання;  біології та хімії; викладачі професійно-технічних навчальних закладів.

Наталія Поставська розповіла, як можна вирішити юридичні питання, отримати правову допомогу, консультацію, звернувшись до центрів та бюро правової допомоги. Також педагоги ознайомилися з інформаційними кампаніями в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: «Чужих дітей не буває», «СтопБулінг» «Чесна платіжка» тощо. Зокрема, фахівчиня проінформувала про суми граничних тарифів на тепло та гарячу воду; можливість скористатися калькулятором тарифів; зразками заяв до органів місцевого самоврядування з цього питання. Також акцентувала увагу, що громадяни можуть звернутися з цього та інших питань до юристів системи безоплатної правової допомоги. «Загалом же у 2019 році, станом на 2 вересня, до центрів та бюро правової допомоги Сумщини вже звернулося понад 21 тисяч громадян, що є свідченням довіри населення до таких правових послуг, гарантованих державою», – зазначила Наталія Поставська.

У приймальні Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти кожен відвідувач може детально ознайомитися з рядом буклетів із правової тематики, у тому числі за проектом «Я МАЮ ПРАВО!».