назад
30.11.17

Переговори про співпрацю з Українським Центром Медіації

IMG 109830 листопада 2017 року в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулася зустріч з представниками Українського Центру Медіації.

Під час зустрічі директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Василяка розповіла про роботу системи безоплатної правової допомоги та окреслила можливі напрямки співпраці з Українським Центром Медіації.

Директори київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги говорили про особливості роботи місцевих центрів та акцентували увагу на роботі з незахищеними категоріями громадян. Так, директор Четвертого київського місцевого центру з надання БВПД Сергій Бреус проінформував про проведення численних правопросвітницьких заходів для людей з порушенням слухового апарату. Директор Третього київського місцевого центру з надання БВПД Юрій Рудих акцентував увагу на роботі з учасниками АТО. Спеціалісти Першого київського місцевого центру з надання БВПД, за словами директора центру Лесі Бурчак, велику увагу приділяють питанням захисту прав дітей. А директор Другого київського місцевого центру з надання БВПД Богдан Кушнір говорив про співпрацю центру з вищими навчальними закладами та юридичними клініками.

В свою чергу, медіатори Українського Центру Медіації розповіли про саме поняття медіації, як про вид позасудового вирішення спорів із залученням посередника, який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію з метою обрання такого варіанту рішення, який задовольнить інтереси і потреби усіх учасників конфлікту. Окремо говорили саме про сімейну медіацію та висловили бажання в подальшому працювати і з вразливими категоріями громадян.

Потому учасники зустрічі обговорили умови співпраці в питаннях надання громадянам можливостей вирішення конфліктних ситуацій, в тому числі і в позасудовому порядку із залученням посередника(медіатора). В результаті обговорення прийняли рішення про підписання меморандуму про співпрацю.

IMG 1054IMG 1084[1]

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).