назад

Як подолати насильство у сім’ї та забезпечити рівність прав жінок і чоловіків – обговорення у Старокостянтинові

     У четвер, 30 листопада, фахівчині Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги – начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії   з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Оксана  Балясна та начальниця відділу представництва Олександра Боровик – взяли участь у  засіданні  правознавчого клубу  «Ти і закон» в рамках акції «16 днів проти насильства».

     Захід організували Старокостянтинівська центральна районна бібліотека спільно з  Старокостянтинівським міським кризовим центром, щоб привернути увагу громадськості до актуальних для українського суспільства проблем насильства в сім’ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

     Оксана Балясна розповіла учасникам круглого столу про законодавче забезпечення прав  жінок та дітей, зокрема ознайомила із основними нормами  статей Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», Конвенції ООН про ліквідацію  всіх  форм  дискримінації щодо жінок, Конвенції  про захист  прав людини й основоположних  свобод.

     Олександра Боровик принагідно нагадала присутнім, що зараз триває реалізація всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства Юстиції України «Я маю право», пояснила цілі та напрямками цього  проекту. А після  завершення заходу учасники засідання отримали буклети, виготовлені в рамках проекту, з відповідями на актуальні правові питання.  

 *   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.