назад
07.12.17

«Переселенська блуканина» відбулась за участі представників Регіонального центру

SuR 171207 517 грудня  начальник відділу Володимир Жалковський та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Марина Андрієнко взяли участь у «Переселенській блуканині» – грі, що має на меті доступно розповісти про всі труднощі переселенців на шляху до нової домівки, привернути увагу до порушення їх прав та проблем інтеграції цієї категорії громадян України.

Представники Регіонального центру взяли участь в інтерактивній грі, пройшли крок за кроком шлях внутрішньо переміщеної особи: від ухвалення рішення про переселення до моменту, коли людина повністю облаштується на новому місці.

SuR 171207 53

«Завдяки такій грі зростає обізнаність людей про проблеми з якими стикаються ВПО» – зазначила переможець гри Марина Андрієнко.

Гра дає змогу прожити життя переселенця пройшовши змодельовані ситуації.

SuR 171207 54

«Граючи у гру колективно, обговорюються реальні питання і проблеми ВПО, учасники діляться своїми емоціями та переживаннями, гра несе велике емоційне навантаження» – зазначив Володимир Жалковський.

 

SuR 171207 55

На зустрічі було поінформовано про діяльність Регіонального центру та повідомлено єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 за якою можуть звертатися також і ВПО.