назад

Першочергові кроки бюро правової допомоги обговорювались на регіональному семінарі для новопризначених працівників бюро

14012528 508844182639876 150911495 o11 серпня 2016 року у Тернопільській області відбувся регіональний установчий семінар для новопризначених працівників бюро правової допомоги.

Установчий семінар проходив під головуванням директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірини Хондогій та за участі представників експертної групи створеної Координаційним центром з надання правової допомоги, директорів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільської області Юрієм Гордєєвим, Марією Гамбаль та Валентиною Вербицькою.

Захід мав на меті спільно із представниками експертної групи, директорами Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тернопільської області і новопризначеними керівниками бюро правової допомоги окреслити першочергові кроки новостворених бюро напередодні їх відкриття.

13950864 641849872649204 1954376893 oДиректор Регіонального центру Ірина Хондогій представила присутнім новопризначених керівників бюро, розповіла про розвиток системи безоплатної правової допомоги у Тернопільській області, про види безоплатної правової допомоги, про суб’єктів права на таку допомогу, а також про порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та доступ до вторинної правової допомоги.

Для передачі власного досвіду та з метою висвітлення новопризначеним працівникам бюро правової допомоги місії, цінностей і бачення системи безоплатної правової допомоги під час семінару виступили представники експертної групи: начальник управління координації системи надання безоплатної правової допомоги Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Світлана Здрилюк, директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук, а також Наталія Стець, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

14002588 641849992649192 921405793 oПід час свого виступу Світлана Здрилюк зазначила, що люди в Україні використовують правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань та мають рівний доступ до правосуддя. Мережа незалежних надавачів безоплатної правової допомоги відповідає правовим потребам людей. Територіальні громади та держава визнають важливість і необхідність правової допомоги як соціальної гарантії та забезпечують стабільне її фінансування з державного та місцевих бюджетів.

Місія кожного працівника системи безоплатної правової допомоги – захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників уразливих суспільних груп, різноманітних громад і спільнот.

13987785 508844169306544 1468676650 oПід час свого виступу директор Чортківського місцевого центру Марія Гамбаль розповіла про досвід роботи з клієнтами, детально зупинившись на принципі клієнтоорієнтованості. В свою чергу Юрій Гордєєв директор Тернопільського місцевого центру поділився своїм досвідом із новопризначеними працівниками бюро правової допомоги про налагодження співпраці з громадськими організаціями та результатами такої співпраці. В.о. директора Кременецького місцевого центру Валентина Вербицька звернула увагу присутніх на особливості співпраці з органами місцевого самоврядування та територіальними громадами, з місцевими засобами масової інформації.

Також, за ініціативи Валентини Вербицької створено рекламно просвітницький відеоролик “Про безоплатну правову допомогу”, який було презентовано перед учасниками регіонального семінару.

Нагадаємо, що 13 липня 2016 року у Тернопільській області завершився третій етап конкурсу з відбору кандидатів на посади начальників/заступників начальників бюро правової допомоги – інтерв’ювання претендентів. За результатами конкурсного відбору для запуску бюро правової допомоги з 1 вересня 2016 року уже призначені працівники, які налаштовані на новації в роботі, прозорість та самовдосконалення.

Методологічна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Бажаємо призначеним на посади в бюро кандидатам успіхів у роботі та творчого натхнення!