назад
23.08.16

Перший полтавський місцевий центр продовжує інформаційну кампанію в районах

persiy23082016

З 1 вересня в районах Полтавської області запрацюють бюро правової допомоги. Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводиться масштабна інформаційна кампанія в цьому напрямку. Новопризначені ж працівники бюро розпочали активну роботу і вже мають перші напрацювання.

Так, в Карлівському районі досягнуто домовленості з керівниками відділу культури і туризму районної державної адміністрації, районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) щодо проведення з 1 вересня спільних заходів. Цієї домовленості вдалося досягнути завдяки робочим зустрічам начальника відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрія Ночовного з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяною Обифіст, начальником управління праці та соціального захисту райдержадміністрації Тетяною Заєць, начальником районного територіального центру соціального обслуговування Ольгою Гордієнко.

Аналогічні домовленості досягнуто і в Котелевському районі. Так, 15 серпня 2016 року заступником начальника відділу “Котелевське бюро правової допомоги” Яною Колядою проведено зустріч з директором Територіального центру надання соціальних послуг Наталією Дудченко, а 19 серпня – з начальником Управління праці та соціального захисту населення Ганною Кравченко.

В ході зустрічей було повідомлено про відкриття з 1 вересня на території Котелевського району бюро правової допомоги та про його функції. Також обговорено варіанти подальшої співпраці та можливість виділення часу в графіках заходів для ознайомлення громадян з роботою бюро, його функціями та способами правового захисту, який може бути їм наданий.

16 серпня 2016 року за участю заступника начальника відділу «Шишацьке бюро правової освіти» Вікторії Легейди, керівників територіального центру, завідувача відділення денного перебування, завідувача відділення соціальної допомоги вдома, завідувача відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, територіальним центром соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради проведено круглий стіл. За наслідками проведення заходу усі учасники домовились про постійну співпрацю, а також інформування працівників про завдання та цілі, які ставить перед собою бюро надання правової допомоги.

Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Решетилівському та Шишацькому районах цього тижня проводилась презентаційна робота з органами місцевого самоврядування. 15 серпня заступник начальника відділу «Решетилівське бюро правової допомоги» Наталія Черниш провела зустріч з Решетилівським селищним головою Володимиром Кузьменко, а 18 серпня – заступник начальника відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Вікторія Легейда провела робочу зустріч з старостою Гоголівського старостату Андрієм Івановичем Шарлаєм.

В ході обох зустрічей було поінформовано про цілі, завдання та функції новостворених бюро, які незабаром розпочнуть свою діяльність, а також про значення бюро правової допомоги у житті громад, зокрема, підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості й посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад.

В Новосанжарському районі 17 серпня 2016 року було поінформовано членів клубу пенсіонерів «Суботні зустрічі» при районному територіальному центрі соціального обслуговування.

Фактично всі райони, якими опікується Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з готовністю чекають на відкриття Бюро правової допомоги.