назад

Перший полтавський місцевий центр та Скороходівська об’єднана територіальна громада об’єднали зусилля задля співпраці

10042018 memorandum 1

10 квітня 2018 року Перший полтавський місцевий центр з надання БВПД та Скороходівська об’єднана територіальна громада підписали Меморандум про співпрацю, що є свідченням того, що співпраця між сторонами сприятиме реалізації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня юридичної грамотності населення, що проживають на території Скороходівської об’єднаної територіальної громади та на посилення гарантій прав і свобод людей в частині доступу до безоплатної правової допомоги.

       З метою підвищення правової свідомості та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті, фахівці системи безоплатної правової допомоги продовжать надавати кваліфіковану правову допомогу мешканцям Скороходівської територіальної громади, які її потребують.

«Доступ громадян до безоплатної правової допомоги надасть можливість на реалізацію їх прав та свобод, їх захисту та відновлення у разі порушення»,- зазначив керівник Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин.

«Саме завдяки роботі фахівців бюро правової допомоги усі жителі громади, хто цього потребує, отримають якісні правові послуги; сподіваємося на подальшу тісну співпрацю між установами», – додав селищний голова Скороходівської об’єднаної територіальної громади Василь Дрозд.

       Сторони домовилися про співпрацю шляхом організації та проведення спільних заходів: тематичних семінарів, лекцій, круглих столів, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності громадян, зокрема, присвячених безпосередньо реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!», а також організації доступу до правової допомоги через функціонування дистанційних пунктів. Також важливим моментом співпраці визначено сприяння в забезпеченні надання адресної допомоги людям з обмеженими можливостями, що проживають на території обслуговування Скороходівської об’єднаної територіальної громади.

        Завдяки підписаному меморандуму розширюються можливості в доступі до безоплатної правової допомоги, яка стає доступнішою для кожного, хто цього потребує.

       Даний крок – це підтвердження становлення та удосконалення децентралізації на території Чутівського району, що посилює правову спроможність окремих територіальних громад.

       Чутівське бюро правової допомоги розташовується за адресою: смт Чутове, вул. Набережна,15.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.