назад

Новосанжарське бюро правової допомоги долучилося до відзначення Міжнародного дня ромів

06042018informuvannjaromiv

6 квітня 2018 року, начальник Новосанжарського бюро правової допомоги Андрій Чернуха долучився до правопросвітницького заходу, який проводився Новосанжарським районним відділом ДРАЦС у ГТУЮ у Полтавській області з нагоди відзначення в Україні 8 квітня Міжнародного дня ромів.

         В ході заходу начальник відділу ДРАЦС Тетяна Пудло та начальник бюро правової допомоги проводили інформування ромів, що проживають у селі Зачепилівка Новосанжарського району про їхні права та механізми їх захисту у повсякденному житті у правовий спосіб.

         Додатково Тетяна Пудло інформувала представників ромської національності і про новели Мінюсту у сфері реєстрації актів цивільного стану. «Нещодавно став доступним проект «Шлюб за добу», який надає можливість зареєструвати шлюб у найкоротший термін, тепер не потрібно чекати 30 днів після подання заяви до відділу ДРАЦС», – повідомила начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Також ромів поінформовано стосовно правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» та про можливість отримання відповідей на питання юридичного характеру, що їх цікавлять, звернувшись до єдиного Всеукраїнського контакт – центру системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно в межах України) за телефоном: 0 800 213 103.

«Завдяки проекту, кожен може отримати правову допомогу у будь який час, скориставшись послугою «гарячої лінії». Також, правові консультації з найбільш поширених правових питань розміщені на веб порталі. Навіть за відсутності доступу до інтернету вдома, можна скористатися послугами Новосанжарського бюро правової допомоги, чи Новосанжарської центральної районної бібліотеки, де можна отримати безкоштовний доступ до мережі Інтернет»,- повідомив Андрій Чернуха.06042018informuvannjaromiv 2

Під час заходу всі громадяни отримали інформаційні матеріали із роз’ясненням норм національного законодавства та щодо проекту «Я маю право».

         Користуючись нагодою начальник відділу ДРАЦС та начальник бюро правової допомоги провели тристоронню робочу зустріч із виконуючим обов’язки старости Михайлом Заріцьким, під час якої обговорили майбутні заходи на території с. Зачепилівка, зокрема проведення прийому громадян у рамках роботи мобільного пункту доступу до БПД.

        Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Новосанжарського бюро правової допомоги, яке працює за адресою: с-ще Нові Санжари, пл. Перемоги, 11, тел. (05344) 3-28-60.