назад

Перший полтавський МЦ з надання БВПД підвищує правову обізнаність працівників поліції

Police3

22 березня 2018 року працівники відділення поліції №2 Полтавського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області дізналися про основні напрями діяльності структурних підрозділів системи безоплатної правової допомоги. Даний правопросвітницький захід було проведено спільно з представником Управління забезпечення прав людини Національної поліції України в Полтавській області Наталією Мельничук.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД Владислав Шамайда прочитав правоохоронцям лекцію на тему «Доступ до безоплатної правової допомоги».

«Доступність правової допомоги для звичайних громадян є запорукою зміцнення законності на території нашої держави!» – зазначив фахівець місцевого центру.Police1

Також працівників поліції було поінформовано про особливості надання правової допомоги різним категорія населення залежно від віку, соціального положення, індивідуальних особливостей та ін.

Омбудсмен Наталія Мельничук акцентувала увагу на важливості та необхідності взаємодії між підрозділами правоохоронних органів та центрами безоплатної правової допомоги. Також вона зазначила, що має позитивний досвід співпраці з працівниками центрів та бюро правової допомоги.Police2

Присутніх також учасників поінформували про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та розповсюдили інформаційні матеріали.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.