назад
23.11.17

Перший захід Дніпровської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи був присвячений медіації

23.11.2017 Dnipro MRKP 122 листопада 2017 року у приміщенні Дніпровської обласної державної адміністрації відбувся пілотний захід Дніпровської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи на тему «Медіація – як особливий підхід до вирішення конфліктів». Захід відбувся за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та за сприяння заступника голови Дніпропетровської ОДА Володимира Юрченка.

Серед учасників заходу були представники системи безоплатної правової допомоги, громадські діячі, науковці, юристи та адвокати Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Київської та Харківської областей.

23.11.2017 Dnipro MRKP 5

Необхідність проведення такого заходу підтвердилася усвідомленням професійною правничою спільнотою того, що в наш час у суспільстві існує запит на формування, поширення та поглиблення знань стосовно правової культури, постійному її вдосконаленні та здійсненні громадського впливу на процеси посилення правової спроможності українських громад та їх мешканців.

23.11.2017 Dnipro MRKP 2

На заході також було обговорено законопроект «Про медіацію», особливості застосування медіації у всіх сферах громадського життя.

Окрім того, представники Дніпровської МРКП представили усім учасникам основні пріоритети діяльності платформи та повідомили про офіційний її запуск платформи у грудні 2017.

23.11.2017 Dnipro MRKP 3

Створені у 5 найбільших містах України (Київ, Львів, Одеса, Харків та Дніпро) міжрегіональні ресурсно-комунікаційні платформи мають стати осередком концентрації та управління правовими знаннями, а також місцем зустрічей та спілкування представників регіональних правових та інших зацікавлених спільнот.

Підтримку в забезпеченні роботи МРКП надають проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні», Міжнародний фонд «Відродження», а також Посольство США в рамках підписаного з Міністерством юстиції Плану спільних дій щодо реалізації проекту міжнародної технічної допомоги для розвитку професійних якостей адвокатів системи безоплатної правової допомоги.

Основними напрямами діяльності міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ визначені розвиток партнерств на мережування на міжрегіональному рівні, вивчення правових потреб громад, збір кращих практик у сфері права та правосуддя та їх поширення до різних цільових груп, вивчення потреб професійних спільнот системи БПД та зацікавлених сторін у навчанні та розвитку, проведення правопросвітницьких заходів та комунікаційних заходів для громадськості.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook        YouTube YouTube        Google Google+    тTwitter