назад

Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено семінар для осіб з вадами слуху

03032016

03.03.2016 року в приміщенні  Полтавської обласної організації українського товариства глухих Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено семінар для інвалідів по слуху на тему: «Доступ до безоплатної правової допомоги вразливих верств населення».

Семінар було проведено за участі голови Полтавської обласної організації українського товариства глухих Усенка Леоніда та професійного перекладача.

В ході семінару директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас розповів присутнім про право інвалідів по слуху на безоплатну вторинну правову допомогу, про послуги, які надаються місцевим центром та порядок звернення до місцевого центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Ражик більш детально розповіла про категорії осіб, що мають право на безоплатну правову допомогу та порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги.

По завершенню семінару Ігор Рибас і Тетяна Ражик відповіли на запитання присутніх.

В зв’язку з великою чисельністю запитань та наявністю правових проблем у членів Полтавської обласної організації українського товариства глухих керівниками було прийнято рішення про організацію постійно діючого консультаційного пункту на базі організації, де один раз на квартал працівниками Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги буде здійснюватись прийом громадян із вадами слуху за обов’язкової участі перекладача.

Всі учасники семінару отримали інформаційні матеріали.

Окрім того, після проведення семінару голова Полтавської обласної організації українського товариства глухих Усенко Леонід та директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас підписали меморандум про співпрацю.