назад
24.07.18

Перспективи розвитку системи БПД презентували у Тбілісі

24.07.2018   samit (5)Представники Координаційного центру з надання правової допомоги та партнерських організацій представили у Тбілісі концепцію Незалежного провайдера правової допомоги.

Презентація відбувалася в рамах V Світового саміту «Партнерство «Відкритий уряд» на додатковому заході з питань доступу до правосуддя, участь у якому взяли представники міжнародних і громадських організацій та урядів більше ніж 70 країн світу.

24.07.2018   samit (2)

Окрім цього, представники української делегації розповіли про перспективу співфінансування з локальних бюджетів місцевих центрів з надання БВПД і бюро правової допомоги та подальші шляхи розвитку й інституалізації правової допомоги на рівні громад.

За словами заступника начальника відділу міжнародного співробітництва КЦ Олександра Дейнека, який брав участь у роботі Саміту, теми наших виступів викликали значне захоплення і велику кількість запитань в аудиторії, особливо у представників ПАР, яка, як виявилося, планує реалізацію аналогічних заходів у найближчі роки.

«За підсумками заходу учасники розробили перспективні плани реалізації концепцій, визначилися з оптимальними шляхами використання Саміту для просування питань доступу до правової допомоги та підвищення правової спроможності, а також домовилися про взаємний обмін досвідом і кращими практиками у цій сфері», – наголосив Олександр Дейнеко.

Враховуючи, що захід вкотре засвідчив зростаючу необхідність обмінів досвідом провайдерів гарантованої державою правової допомоги, Олександр Дейнеко ознайомив представників зацікавлених країн з перспективою створення та концепцією міждержавної мережі систем надання правової допомоги, розбудову якої здійснює Координаційний центр. Учасники виявили значний інтерес до цього питання та домовилися підтримувати обмін актуальною інформацією.

24.07.2018   samit (4)

Нагадаємо, що лише за останні місяці Україну, зокрема Координаційний центр з надання правової допомоги, відвідали делегації з Казахстану, Киргизстану та Вірменії задля переймання кращого досвіду щодо роботи системи БПД.

Окрім того, представник Координаційного центру взяв участь у роботі панелі «Просування цілей «Відкритого Уряду» через посилення правової спроможності та доступу до правосуддя», де обговорив з Міністром юстиції Грузії Теєю Цулукіані проблеми забезпечення належного фінансування систем надання безоплатної правової допомоги в умовах постійного розширення кола суб’єктів права на отримання безоплатної правової допомоги.

«Нещодавно Грузія також пройшла через процес надання права неповнолітнім, жертвам домашнього насилля та особам з інвалідністю на безоплатну правову допомогу. Оскільки ресурси державного бюджету та системи надання правової допомоги дуже обмежені, ми приділили особливу увагу забезпеченню постійного та всеохоплюючого діалогу між Міністерством юстиції та вітчизняною Службою правової допомоги, аби визначити темпи розширення, які може перенести Система, не порушуючи сталість операцій», – наголосила Міністр Цулукіані.

Представник Координаційного центру також взяв участь у роботі панелей з реформування публічних послуг, забезпечення прозорості судочинства та роботи ініціативи «Відкрите правосуддя». Досвід, отриманий за результатами участі у саміті, сприятиме оптимізації роботи системи надання безоплатної правової допомоги та здійсненню ефективного планування.


Довідково.
З 16 по 19 липня 2018 року у м. Тбілісі (Грузія) відбулися V Світовий саміт «Партнерство «Відкритий Уряд» та додаткові заходи з питань доступу до правосуддя. Тут представники громадських, міжнародних організацій та урядів більше ніж 70 країн обмінювалися досвідом, кращими практиками та перспективними ідеями реалізації реформ у сфері прозорості та підзвітності урядування, залучення громадянського суспільства до публічних процесів, забезпечення доступу до правосуддя та верховенства права. За підтримки МФ «Відродження» Координаційний центр на заході представляв заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Олександр Дейнеко. Участь у Саміті також взяли директор програми «Права людини та правосуддя» МФ «Відродження» Роман Романов та виконавчий директор Мережі правового розвитку Євген Полтенко.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube             Google Google+       тTwitter