назад

Підписано меморандум про співпрацю з новоутвореною ОТГ

DSC 0205З процесом реформування місцевого самоврядування та децентралізацією влади відбувається переорієнтація роботи системи БПД з надання правових послуг окремим фізичним особам до розширення правових можливостей новоутворених територіальних громад.

Особливий акцент у своїй діяльності Володимир-Волинський місцевий центр з надання БВПД та підпорядковані бюро правової допомоги роблять на правопросвітницькій роботі. Так, 01 лютого 2018 року начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович зустрілася з керівництвом новоутвореної Іваничівської об’єднаної територіальної громади, котра включила до свого складу жителів селища Іваничі та сусідніх сіл Мишів і Соснина. Під час зустрічі фахівець Бюро та очільники громади обговорили найбільш актуальні правові потреби ОТГ, з якими жителі цих населених пунктів найчастіше звертаються за роз’ясненнями до працівників місцевих рад. Найбільше питань громадян стосуються земельного та спадкового законодавства: безоплатного отримання земельної ділянки, порядку приватизації землі, оформлення договору дарування, складання заповіту, прийняття спадщини.

DSC 0205

Начальник Бюро порушила питання створення в Іваничівській ОТГ установи з надання безоплатної первинної правової допомоги відповідно до п. 39-1 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», що розширить коло надавачів правової допомоги та сприятиме вирішенню важливих питань соціального, побутового і юридичного характеру. Дана пропозиція викликала неабиякий інтерес у присутніх та спонукала до обговорення подальших кроків співпраці.

В результаті головою об’єднаної територіальної громади Федором Войтюком було підписано меморандуму про співпрацю між місцевим центром та Іваничівською ОТГ.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11, е-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19, е-mail: ivanychivske@legalaid.lt.ua