назад

Підписано меморандуми про співпрацю з провідними громадськими організаціями Сумщини

Регіональний центр з надання БВПД у Сумській області має успішний досвід співпраці з багатьма державними інституціями й громадськими організаціями. З ГО «Калинове гроно» та «Сумське громадське коло» фахівці системи БПД також реалізують низку важливих для громадськості проектів та спільно беруть участь у різних просвітницьких заходах. І 3 жовтня очільниці установ підписали меморандуми про співпрацю, офіційно визначивши подальші шляхи взаємодії.

ГО «Сумське громадське коло», яке очолює Ніна Чернявська, – це коаліція 17 організацій соціального спрямування. Метою діяльності є сприяння позитивним змінам у житті місцевих громад.

ГО «Калинове гроно» (виконавча директорка – Анна Борисова) спеціалізується на соціальній та соціально-правовій допомозі родинам Сумщини, захисті прав дітей, жінок і сімей різних категорій. Опікується питанням протидії торгівлі людьми, підтримки волонтерства та сприяння соціокультурному розвитку регіону як фактору благополуччя сімей.

Серед основних напрямів співпраці сторони визначили наступні:

  • організація спільних просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей, прес-конференцій, форумів тощо;
  • розроблення спільних проєктів, гуманітарних програм та концепцій щодо захисту прав людини;
  • поширення інформації про право, визначених законодавством категорій осіб, на безоплатну вторинну правову допомогу;
  • сприяння підвищенню рівня правової інформованості громадян і трудових колективів з питань реалізації та захисту їхніх прав та свобод та інші.

«Ми з нашими партнерами неодноразово долучалися до проведення спільних заходів, у нас є певні загальні здобутки. Сьогодні ж ми офіційно скріпили нашу взаємодію, підписавши меморандуми про співпрацю. Упевнена у нашій подальшій плідній роботі», – зазначила директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.