назад

Підсумкове засідання МКМР з правової освіти населення відбулося в Закарпатській ОДА

zasid 1    У вівторок, 12 грудня, в Закарпатській ОДА відбулося четверте засідання Закарпатської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Засідання проходило під головуванням заступника голови та керівника апарату облдержадміністрації Олександра Петіка.

    Зі вступним словом до присутніх звернулася начальник ГТУЮ у Закарпатській області Руслана Натуркач, яка акцентувала на пріоритетних завданнях управління щодо правопросвітницької роботи та наголосила на важливості підтримки Національного проекту «Я маю право!» державними структурами, районними МКМР, громадськістю та консолідації зусиль задля досягнення головної мети проекту – підвищення рівня правової свідомості громадян. 
    Начальник Управління держреєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Валентина Хаща детально поінформувала присутніх про правопросвітницьку діяльність ГТУЮ.

zasid 5

    Олександр Білак ознайомив учасників засідання з результатами роботи з правової освіти населення Ужгородської міської ради, зазначивши, що наразі розроблено комплексну програму правової освіти населення на 2018 рік, яка незабаром буде затверджена на сесії. Також О.Білак зазначив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців краю щодо призову в армію, адже нині призовники масово ухиляються від мобілізації, вважаючи, що їх відразу направлять в зону АТО. 
    О.Петік запропонував активізувати правоосвітню роботу з цільовими аудиторіями, зокрема, особами з інвалідністю та дітьми, позбавленими батьківського піклування.
    Учасники засідання обговорили проект Закарпатської ОМКМР з правової освіти населення на 2018 рік та внесли свої пропозиції.

zasid 6