назад
22.10.19

Підвищення правової обізнаності мешканців смт. Драбова

18 жовтня головним спеціалістом Драбівського бюро правової допомоги Сергієм Михликом проведено прийом громадян в приміщенні Драбівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації».
Мета заходу – донести до осіб, які перебувають на обліку в органах пробації, інформацію про можливість отримання безоплатної правової допомоги. Присутнім надано консультації з питань земельного, цивільного законодавства, серед них поширено тематичні інформаційні матеріали всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» в рамках якого реалізуються кампанії «Чесна платіжка», «Відповідальне батьківство», а також буклети про систему безоплатної правової допомоги в Україні. Доведено до відома інформацію щодо режиму роботи та місцезнаходження центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Черкаській області.
Одночасно, забезпечено роботу дистанційного пункту доступу до правової допомоги, що діє на постійній основі у приміщенні Драбівського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.
Під час особистого прийому працівником бюро роз’яснено інформацію щодо призначення та перерахунку пенсій, ознайомлено з нормами законопроекту щодо накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, яка надає можливість кожному громадянину формувати своє пенсійне майбутнє у вигляді індивідуальних збережень. Учасниками цієї системи можуть бути особи віком до 35 років. Приймати участь у цьому виді страхування можуть особи від 35 до 55 років – на добровільних засадах.