назад

Підвищення правової обізнаності — одне із головних завдань роботи центру

IMG 2717

3 червня 2016 року у м. Лубни відбувся черговий захід з вуличного інформування громадян з питань діяльності системи безоплатної правової допомоги.

Мешканці міста мали змогу дізнатися про можливості отримання первинної правової допомоги у вигляді консультацій з правових питань, порядок надання вторинної правової допомоги та категорії населення, які мають право на її отримання у відповідності до норм Закону України «Про безоплатну правову допомогу. Інформація про роботу адвокатів, оплату послуг яких взяла на себе держава, викликала зацікавлення у співрозмовників. Працівниками центру надано відповіді на запитання громадян, які виникли під час інформування.

Нещодавні зміни, які були внесені до Положення про місцеві центри з надання правової допомоги, передбачають покладення на них функцій із правової освіти населення. Цей напрямок роботи і раніше був одним з пріоритетних в діяльності центру, але зараз робота з реалізації цього завдання буде значно активізована. Інформування населення про роботу системи безоплатної правової допомоги в «неофіційній», зручній для пересічного громадянина формі безпосереднього спілкування буде продовжена і надалі.