назад

Підвищення рівня правової обізнаності населення на Серединобудщині

ShM 180129 01.JPG29 січня у рамках проекту « Я МАЮ ПРАВО» , головний спеціаліст Середино-Будського бюро правової допомоги Ольга Мішкова провела інформаційно-роз’яснювальний семінар на тему: «Захист прав людини в Україні» для осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Із метою підвищення рівня обізнаності та захисту конституційних прав і свобод громадян, у тому числі з юридичної точки зору фахівець розкрила тематику щодо захисту громадянами своїх прав особисто або за допомогою доступу до системи безоплатної правової допомоги України. Вона розповіла про застосування норм міжнародного права спільно з національним правом при захисті порушених прав в судовому порядку. Також нагадала про порядок залучення у кримінальну справу захисника, про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, як у кримінальних, так і в цивільних справах.

«Реальний захист прав людини належить до найгостріших проблем української дійсності. В останні роки це питання є предметом серйозного наукового аналізу. Конституційне прагнення розвивати і зміцнювати демократичну державу неможливо реалізувати без утвердження в суспільній свідомості і соціальній практиці невідчужуваних прав і свобод людини, нормативного закріплення їх гарантій. Держава зобовязана проявляти активність у забезпеченні прав людини, у створенні матеріальних, організаційних, соціальних, політичних та інших умов для найповнішого використання людиною своїх прав і свобод. Один із засобів реалізації прав людини полягає у тому, що їх можна захистити у випадку порушення, і це завжди допоможуть  зробити фахівці системи безоплатної правової допомоги але потрібно звернутися до відповідного бюро або місцевого центру», – наголосила спеціаліст центру Ольга Мішкова.

Присутнім роздано інформаційні буклети та проінформовано про порядок надання як первинної, так і вторинної правової допомоги.

використання та захист прав громадян у повсякденному житті.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел.
(05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців