назад

Підвищення рівня правової освіти посадових осіб місцевого самоврядування області

Посадові особи місцевого самоврядування, які підвищують кваліфікацію на базі Сумського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, мають можливість покращувати рівень своєї правоосвіченості та ознайомлюватися з новаціями системи безоплатної правової допомоги завдяки тематичним зустрічам з очільницею Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області.

Під час чергової зустрічі директорка Регіонального центру Олена Демченко акцентувала увагу присутніх на безоплатній правовій допомозі як інструменті соціальної справедливості. «Система безоплатної правової допомоги спрямована саме на захист вразливих верст населення, відкриваючи їм можливість рівного доступу до правосуддя шляхом надання безкоштовних юридичних консультацій та захисту прав у суді», – зазначила очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області.

Олена Демченко презентувала широкий спектр правових послуг, які здійснюють юристи центрів з надання БВПД. Також під час зустрічі обговорили й важливість партнерства, співпраці фахівців центрів з представниками ОМС.

Окрім цього, на заході розглянули реалізацію в області правопросвітницьких кампаній та проєктів, спрямованих на підвищення рівня правової освіченості населення.