назад
07.02.17

Підвищуємо правову освіту безробітніх

31012017sem nar centr zainyatost

На виконання Меморандуму про співробітництво та взаємодію між Регіональним центром з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області та Полтавським обласним центром зайнятості, фахівцями бюро Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної  правової допомоги проведено чергові заходи на базі центрів зайнятості області.

31 січня 2017 року в Чутівському районному центрі зайнятості головний спеціаліст Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин та спеціаліст з профорієнтації Чутівського районного центру зайнятості Юлія Шейко провели семінар на тему: «Шахрайство на ринку праці. Торгівля людьми». В ході семінару увагу присутніх зосередили  на важливості легальної зайнятості, на випадках торгівлі людьми як в Україні, так  і за кордоном; навели приклади випадків порушення чинного законодавства у сфері трудових відносин з боку роботодавців.31012017SeminarRCZ1

Цього ж дня в Чутівському районному центрі зайнятості Анатолій Турчин провів семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні, та осіб, які шукають роботу на тему: «Перебування на обліку в РЦЗ. Легальна зайнятість». В ході семінару присутні дізнались про необхідність офіційного працевлаштування для забезпечення соціальних гарантій в трудових відносинах. Фахівець бюро акцентував увагу на організаційних засадах зайнятості та висвітлив питання захисту трудових прав у судовому порядку.

По завершенні семінарів усі бажаючі мали змогу поставити питання на актуальні теми та отримати фахову консультацію представника бюро.

На базі місцевих центрів зайнятості також створені консультативні пункти за участю фахівців Центрів з надання безоплатної правової допомоги та бюро правової допомоги. Це дає змогу відвідувачам центрів зайнятості отримати консультації із питань трудового, цивільного, земельного, спадкового, сімейного законодавства. 

         Фахівці Чутівського бюро правової допомоги здійснили черговий виїзний прийом громадян на базі районного центру зайнятості, де усі бажаючі мали змогу отримати відповіді на актуальні правові питання.

31 січня 2017 року у Великобагачанському районному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Зміст, написання супровідного листа та резюме», у якому взяла участь представник Великобагачанського бюро правової допомоги Тетяна Лисенко. У ході семінару вона розповіла присутнім про передумови працевлаштування та порядок складання резюме, ознайомила з роботою Великобагачанського бюро правової допомоги , видами послуг та категоріями осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Тетяна Лисенко також поінформувала учасників семінару щодо  можливості використання електронних сервісів Міністерства юстиції України у приміщенні Великобагачанського бюро правової допомоги.

Звернутися за консультацією громадяни можуть безпосередньо до Першого полтавського місцевого центру  з надання безоплатної  вторинної правової допомоги, який  знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка 2. та до бюро правової допомоги.

Великобагачанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. В.Багачка, вул. Леніна, 19-А, тел. (05345) 91-426.

Чутівське бюро правової допомоги працює за адресою: с-ще. Чутове, вул. Набережна, 15, тел. (05347) 9-10-23.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103, який створений задля забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги.