назад

Співпраця з Управлінням соціального захисту населення

01022017ypravlinnyasocialzaxusty

01 лютого 2017 року в.о. начальника Семенівського бюро правової допомоги Микола Зайченком провів робочу зустріч із начальником відділу з питань оплати праці та врегулювання соціально–трудових відносин Управління соціального захисту Семенівської районної державної адміністрації Валерієм Ніколенком.

 

Під час зустрічі керівник бюро правової допомоги надав інформацію про діяльність та основні завдання відділу, про порядок надання консультацій з правових питань, прийом звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповів про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

З 5 січня 2017 року право на безоплатну вторинну правову допомогу мають не лише внутрішньо переміщені особи, а також і особи, які претендують на отримання такого статусу та особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Новелою у законодавстві є те, що безоплатна вторинна правова допомога буде надаватися ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань. Законодавець також суттєво підвищив поріг малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги. Відтак, при визначенні малозабезпеченності особи враховується середньомісячний дохід особи, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було раніше. Особа має право на БВПД, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів.

Внесені зміни стосуються доступу до БВПД осіб з обмеженими фізичними можливостями. Інвалід матиме право на БВПД, якщо отримує пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (а не якщо цей розмір є меншим двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, як це було дотепер).

За результатами зустрічі була досягнуті домовленості щодо забезпечення роботи мобільного пункту на базі Управління соціального захисту населення. Так, працівники Семенівського бюро правової допомоги кожного першого та третього четверга місяця здійснюватимуть прийом громадян на базі Управління соціального захисту Семенівської районної державної адміністрації за адресою: с-ще. Семенівка, вул.Незалежності, 36/2. 

Нагадуємо, що консультацію громадяни також можуть отримати завітавши до Семенівського бюро правової допомоги за адресою: с-ще. Семенівка, вул. Незалежності, 34, тел. (05341)91-2-43.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.