назад

Безоплатна правова допомога стає ближчою для жителів віддалених сіл

31.01.2017 Vuizd y Bilyhivky

З метою створення належних умов для забезпечення доступу мешканців територіальних громад до БВПД, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, фахівцями бюро правової допомоги Першого місцевого центру з надання БВПД здійснювались виїзні консультативні пункти прийому громадян.

31 січня 2017 року головний спеціаліст Карлівського бюро правової допомоги Дмитро Плахотничий у складі «Виїзного соціального офісу» відвідав село Білухівка Карлівського району.

У рамках виїзду відбулася робоча зустріч з головою сільської ради Миколою Іванютою, під час спілкування з яким, Дмитро Плахотничий поінформував про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Сторони досягли згоди про подальшу співпрацю та домовились про направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, до Карлівського бюро правової допомоги.

Також фахівець бюро правової допомоги розповів працівникам Білухівської сільської ради про повноваження посадових осіб органів місцевого самоврядування при вчиненні нотаріальних дій, їх перелік, особливості засвідчення вірності копій та справжності підписів на документах. Працівникам сільської ради передані інформаційні матеріали про діяльність бюро та порядок надання безоплатної правової допомоги.

03 лютого 2017 року фахівці Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у складі соціальної бригади Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Полтавського району здійснили виїзд до села Василівка Полтавського району з метою надання мешканцям села безоплатної правової допомоги.

На базі Василівського сільського клубу діяв виїзний мобільний консультаційний пункт, де всі бажаючі мали змогу отримати безоплатні юридичні консультації. Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяна Ражик надала вичерпні відповіді на запитання відвідувачів, що стосувалися здебільшого оформлення спадкового майна, розв’язання проблем, що випливають з кредитних договорів, а також порядку оформлення допомоги як малозабезпеченій сім`ї.

По закінченню роботи консультаційного пункту Тетяна Ражик  провела робочу зустріч з секретарем Василівської сільської ради Полтавської області Іриною Брижак, розповівши про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.  Сторонами також було досягнуто домовленості про взаємодію в напрямку підвищення правової спроможності Василівської сільської громади, зокрема, шляхом проведення прийомів громадян фахівцями місцевого центру на базі сільської ради, організації спільних правопросвітницьких заходів. Окрім того, представникам Василівської сільської ради було надано методично-консультаційну допомогу щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги.03022017vasilivka

Звернутися за консультацією громадяни можуть до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка 2.

За отриманням правових консультацій Ви можете звернутися безпосередньо до Карлівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54-А, тел. (05346) 26-3-10.

Нагадуємо, що для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.