назад

Підвищити правову свідомість мешканців краю прагнуть фахівці системи БПД

hustszentr 4    Одним із пріоритетних напрямків роботи системи безоплатної правової допомоги є підвищення правової свідомості громадян та подолання правового нігілізму з тим, аби кожен знав свої права та вчився їх відстоювати. З цією метою фахівці проводять   правопросвітницькі заходи та консультування громадян.

    Зокрема, 27 листопада працівники Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Діана Келемен та Михайло Худинець провели правопросвітницький захід у Хустському професійному ліцеї сфери послуг.
Упродовж правового уроку фахівці розповіли учням про їхні основні права та обов’язки, поінформували про реалізацію проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» та інформаційну кампанію СтопБулінг, яка має на меті попередження та подолання цього ганебного явища.

hustzentr 1

    26 листопада в.о. начальника Виноградівського бюро правової допомоги Світлана Белень, у рамках проведення інформаційної кампанії «Стоп Булінг» загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право», провела лекцію на тему: «Стоп булінг. Види булінгу» у Виноградівській гімназії. Метою цих заходів є формування у дітей нетерпимості до проявів агресії, розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля та навичок надання і отримання допомоги.
    Світлана Белень розповіла учням, які є види булінгу та як діяти в ситуації, якщо вони стали свідком чи жертвою булінгу. Окремо фахівець поінформувала школярів про поширений серед молоді вид психологічного насильства – кібербулінг.

hustzentr 2
    22 листопада директор Хустського місцевого центру з надання БВПД Аліса Богдан та в.о. начальника Виноградівського бюро правової допомоги Світлана Белень відвідали Підвиноградівську сільську рад, де провели виїзний прийом громадян. Жителі сільської громади звернулися з питаннями порядку виплати допомоги по безробіттю та державної соціальної допомоги при народженні дитини, реєстрації права власності на земельну ділянку, приватизації житла та переоформлення землі, оформлення заповіту. Фахівці надали вичерпні відповіді та аргументовані роз’яснення на всі звернення громадян.
    Цього ж дня фахівці Ужгородського місцевого центру з надання БВПД провели правопросвітницькі заходи, вуличне інформування та прийом громадян на Перечинщині. Урок-лекцію на тему «Твої права» для школярів Турицької школи провели директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко та заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Юрій Щербей. Фахівці також провели роз`яснювальну бесіду і з працівниками школи, з метою інформування про систему БПД та послуги, які надаються місцевим центром та бюро. Місцевих мешканців цікавили питання щодо порядку оформлення спадщини за заповітом та законом, укладення договору дарування тощо.

uzhgor 1
   Представники центру також провели прийом громадян на базі Туричківської сільської ради, правопросвітницькиій захід для працівників амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Турички. Проведені й вуличні інформування мешканців сіл Туриця, Турички та Лумшори. Фахівцями роздали місцевим жителям інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу та буклети консультативного характеру, видані в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». 

    За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до фахівців найближчих місцевих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним номером контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0800213103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, цілодобово).