назад
10.04.19

Планове заняття зі службової підготовки провела Олена Іпатенко

GUNP 1004 0110 квітня 2019 р. заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко провела для керівників структурних підрозділів територіальних відділів та відділень ГУНП у Херсонській області планове заняття зі службової підготовки.

Під час навчання обговорили ряд питань, які цікавили аудиторію, а саме:  правові підстави затримання особи за підозрою у вчиненні злочину, порядок інформування Регіонального центру з надання БВПД про випадки затримання осіб працівниками поліції.

GUNP 1004 02

Окрім того, фахівчиня системи БПД нагадала про ратифікацію Україною у 1997 році Конвенції про захист прав і основних свобод людини, згідно з якою кожен громадянин має право в разі порушення його прав з боку державних органів звернутися до Європейського суду з прав людини, і  акцентувала увагу на 3-й статті – забороні катувань.

GUNP 1004 03

Наприкінці зустрічі правоохоронці, крім вичерпних відповідей на свої запитання, дізнались також про те, що 11 березня за ініціативи Міністерства юстиції в Україні стартувала інформаційна кампанія проекту «Я МАЮ ПРАВО!» – «Відповідальне батьківство», яка має на меті підвищити обізнаність населення щодо механізмів реалізації та захисту прав дитини на належне утримання та безпечне освітнє середовище. Водночас продовжується кампанія «Я маю право голосу», яка покликана захистити виборчі права громадян, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, молоді, яка вперше прийде на виборчі дільниці, та осіб з інвалідністю.

Варто відзначити, що гості провели ще й профорієнтаційну роботу, адже III курс – випускний, і до отримання диплома бакалавра за спеціальністю  «Правоохоронна діяльність» залишилися лічені дні. Тому наші колеги, наскільки дозволяв час, розказали про місію і завдання системи БПД та запросили майбутніх юристів до Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області, де на початку травня відбудеться День відкритих дверей.