назад

Планування роботи: у Регіональному центрі відбулося обговорення плану роботи на 2017 рік

gol

Сьогодні, 29 грудня, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у рамках планування роботи системи безоплатної правової допомоги на 2017 рік відбулася скайп-бесіда керівного складу системи БПД Рівненщини, керівників структурних підрозділів Регіонального та Координаційного центрів.

Під час заходу його учасники обговорили конкретні заходи відповідно до визначених пріоритетів.

Так, пріоритетними напрямками для системи БПД у 2017 році є:

1. Переорієнтація системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад.

2. Створення ефективної системи управління правовими знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти та партнерських мереж БПД.

3. Децентралізація системи БПД.

4. Поступовий перехід від моделі залучення адвокатів ex officio до моделі офісів громадського захисту у кримінальних провадженнях.

5. Розбудова комплексної інформаційно-аналітичної системи забезпечення надання БПД та впровадження інших новітніх інформаційних технологій.

1

Зокрема, під час обговорення проекту річного плану особливу увагу приділили плануванню правопросвітницьких заходів для різних груп населення, вивчення потреб громад у таких заходах; покращення якості послуг БПД – як первинної так і вторинної, моніторингу правових послуг, які надають центри; поглибленню співпраці із різними зацікавленими сторонами та партнерами у громадах, розвитку партнерських мереж; створенню та розбудові електронної бази юридичних консультацій WikiLegalAid; розвитку людських ресурсів системи; подальшого розвитку мобільних та дистанційних пунктів доступу до БПД.

Також під час скайп-бесіди  обговорювалося також питання запуску пілотного проекту моделей офісів громадського захисту у Рівненській області. Окрім того, участь у цьому проекті братимуть ще Львівська, Чернігівська, Житомирська та Сумська області.

2