назад

15.06.2017. zahodu v policii 115 червня 2017 року заступником начальника Гуляйпільського бюро правової допомоги Миколою Логвиненко було проведено робочу зустріч з працівниками сектору дільничних інспекторів Гуляйпільського відділу поліції.

       Метою цього заходу було не лише інформування представників правоохоронних органів щодо права людини на безоплатну правову допомогу, а й налагодження тісної співпраці, адже дільничний, як ніхто, знає, що турбує людей на його території та яка допомога їм необхідна.

      15.06.2017. zahodu v policii 3 Микола Логвиненко наголосив, що основною метою діяльності безоплатної правової допомоги є захист прав людини, які закріплені в Конституції та Законах України. Зокрема детально зауважив, як реалізується конституційне право кожного громадянина України на безоплатну правову допомогу в кримінальних, в цивільних та адміністративних справах. Законом визначено види правових послуг органів місцевого самоврядування та повноваження з надання цих послуг, а саме надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до безоплатної вторинної правової допомоги та медіації.

       В ході розмови, заступник начальника бюро навів один з прикладів успішної співпраці бюро правової допомоги з органами поліції: 22 квітня 2017 року до бюро звернувся мешканець Гуляйпілля, якого було направлено до установи системи БПД слідчим Гуляйпільського відділу поліції, з питанням щодо розірвання шлюбу з дружиною, яка проживає у місті Донецьк, що наразі не є підконтрольною Україні територією. З метою вирішення свого питання громадянин звертався і до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, і до відділу поліції, але лише в бюро правової допомоги йому надали допомогли у складанні позовної заяви до суду про розірвання шлюбу. І нарешті, 23 травня 2017 року Гуляйпільський районний суд прийняв рішення розірвати шлюбу між гуляйпільцем та його дружиною.

       За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх, тел: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, ел. пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)