назад

Почути та допомогти: виїзні прийоми громадян

VPRg4Одним із дієвих інструментів надання безоплатної первинної правової допомоги є виїзні прийоми громадян. Це зручна форма для мешканців сіл, адже вони мають можливість розповісти про свої проблеми, та отримати фахову відповідь, як у правовий спосіб вирішити життєву ситуацію. Про виїзні прийоми для мешканців Житомирщини читайте у нашому огляді.

28 березня головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Коростенського місцевого центру з надання БВПД Світлана Гаєвська провела виїзний прийом у селі Поліське. Селяни, які завітали на прийом, задавали багато питання та отримували алгоритми вирішення тих чи інших життєвих ситуацій. Людей цікавило, як можна збільшити перерахунок пенсійних виплат, як приватизувати земельну ділянку, порядок та умови прийняття спадщини, а також стягнення заборгованості невиплаченої заробітної плати.
Увагу присутніх звернули на реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». Серед важливих завдань проекту – підвищення загального рівня правової свідомості громадян та вдосконалення системи правопросвітницької роботи.
28 та 29 березня начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв здійснив виїзні прийоми громадян.
28 березня Олег Алєксєєв провів виїзний прийом в Українківській сільській раді.
Під час заходу мешканці села звернулися за консультацією з наступних питань: порядок виключення із актового запису про народження дитини запису як батька дитини, порядок призначення аліментів на дитину, порядок отримання земельної ділянки під забудову та інші.
29 березня Олег Алєксєєв провів виїзний прийом в селі Пиріжки. Мешканці з нетерпінням чекають подібних заходів, адже отримають фахові консультації не витрачаючи час та гроші на поїздку до райцентру. Під час виїзного прийому громадян було надано консультації, які здебільшого стосувалися земельного питання, а саме порядку та підстав розірвання договору оренди земельної ділянки.
Він також розповів про правопросвітницький проект «Я маю право!». Завдяки його реалізації проводиться масштабна інформаційна кампанія, яка сприяє підвищенню рівня правової культури як окремих громадян, так і суспільства в цілому.

{module Коростенський МЦ}