назад
17.02.17

Погоджено напрямки співпраці із Конотопським відділом поліції

KoM 2017 02 1716 лютого відбулася робоча зустріч директора та начальника відділу правопросвітництва Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра МУХИ та Валентини ВОЛІК із заступником Конотопського відділу національної поліції ГУНП в Сумській області Олександром ВАСИЛЬЧЕНКО.

Основною метою зустрічі було налагодження співпраці та погодження плану спільних заходів на 2017 рік. Олександр МУХА розповів про особливості роботи місцевих  центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги; категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; випадки у яких може бути відмовлено у наданні безоплатної вторинної правової допомоги. Також було обговорено питання про надання безоплатної правової допомоги у кримінальному провадженні, що передбачено Кримінальним процесуальним кодексом та законом, що регулює надання такої допомоги підозрюваному, обвинуваченому безоплатно за рахунок держави. Якщо особу затримано за підозрою у вчиненні злочину, вона має право на безоплатну правову допомогу незалежно від рівня доходів.  Така допомога надається усім, хто перебуває під юрисдикцією України.  В ході погодження основних напрямів співпраці було визначено контактних осіб для проведення консультацій і спільних заходів. В Меморандумі про співпрацю, який було підписано керівниками установ ,визначено напрями та організацію співпраці, описано процедуру співробітництва із іншими установами та організаціями. Працівникам відділу поліції передано календар із соціальною рекламою, виданий в рамках реалізації проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», та інформаційні флаєри із контактами центру.

Довідково:

Конотопський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:  41615, Сумська область, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Тел. (05447) 6-23-47

 Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

• м. Конотоп та Конотопський район,

• м. Буринь та Буринський район,

• м. Ромни та Роменський район,

• Липово – Долинський район,

 

• Недригайлівський район Сумської області.