назад

Полісменам Івано-Франківщини нагадали про необхідність дотримання конституційних прав громадян

17-8 лютого 2017 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Оксана Міськів провела для другої і третьої роти працівників патрульної поліції м. Івано-Франківська годину спілкування “Дотримання працівниками патрульної поліції конституційних прав громадян”. До заходу долучилася Лілія Зеленко, уповноважена Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності в області.

 

Лілія Зеленко розповіла про завдання та функції роботи новоствореного управління забезпечення прав людини Національної поліції України. Вона відмітила позитивну тенденцію зменшення скарг на неправомірні дії працівників патрульної поліції в м. Івано-Франківську.

 

Оксана Міськів зосередила увагу присутніх на координації діяльності патрульних із Регіональним центром з надання БВПД для своєчасного забезпечення затриманій особі права скористатися безоплатною допомогою адвоката. Учасникам заходу розповіли про дії Регіонального центру у разі надходження повідомлення про затримання особи, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання особи під вартою та надали контактну інформацію – адресу, графік роботи центру, номери телефонів.

У ході зустрічі сторони обговорили низку актуальних питань, що стосуються роботи поліцейських під час патрулювання вулиць міста, при затриманні та доставленні громадян до відділів поліції. Активну участь в обговоренні взяли і поліцейські. Останні, зокрема, порушували питання співвідношення максимальної тривалості адміністративного затримання особи та нормативного часу, відведеного для прибуття адвоката; встановлення особи правопорушника у випадках неможливості його ідентифікації в силу об’єктивних причин.

Організатори заходу надали відповіді на усі запитання, які цікавили присутніх. Зокрема, розповіли про підстави скасування складених адміністративних матеріалів судами, а також порядок розгляду скарг щодо неправомірності, на думку скаржників, дій поліцейських.

Такі зустрічі відбуваються у рамках Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги та спрямовані на підвищення правової обізнаності та набуття професійних навичок працівників патрульної поліції.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail: office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.02.10_семінар{/gallery}