назад

Нарада, як форма інформування педагогічних працівників

OkM 10022017 310 лютого 2017 року на запрошення директора Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 Ірини ХАРЧЕНКО, юристом Лебединського бюро правової допомоги Євгенією ЛОГВІНЕНКО взято участь у нараді педагогічних працівників. Адже інформування громадян про право на безоплатну правову допомогу формує культуру розуміння своїх прав та можливостей їх використання.

Зустріч мала на меті розповсюдження інформації про внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед, йдеться про внутрішньо переміщених осіб та осіб, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу.

Євгенія ЛОГВІНЕНКО акцентувала увагу: «Змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості, тобто: особа має право скористатися безоплатною правовою допомогою, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів; враховується середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер».

Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

 

Нагадуємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Лебединського бюро правової допомоги: м. Лебедин, пл. Соборна, 29;          т. (05445) 2-14-12.