назад

ПОЛТАВЩИНА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО УРОЧИСТООСТЕЙ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ РІШЕННЯМ РАДИ ЄС ПРО СХВАЛЕННЯ ЗАКОНОДАВЧОЇ ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ БЕЗВІЗОВОГО РЕЖИМУ ДЛЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ

regpr110552017Полтавщина долучилася до урочистостей у зв’язку із рішенням Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України

         11 травня 2017 року  перед будівлею Полтавської облдержадміністрації народний депутат України Андрій Река, голова ОДА Валерій Головко разом із заступниками, керівниками органів державної виконавчої влади, освітянами,  лідерами студентського руху, ветеранами АТО, громадськими активістами, військовими, представниками  правоохоронних органів  та ін. урочисто підняли Державний Прапор України та Прапор Європейського Союзу.

До урочистостей долучилися і представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Система надання безоплатної правової допомоги в Полтавській області є помітним чинником євроінтеграційних процесів. Зокрема, проводиться цілеспрямована робота щодо сприяння проведенню децентралізації та інших реформ. Регіональним центром внесено пропозиції до проекту обласної Програми правової освіти населення, який затверджено обласною радою і успішно реалізується.

Працівниками Регіонального та місцевих центрів безоплатної вторинної правової допомоги підготовлено методичні матеріали з питань європейської інтеграції та проведення реформ в Україні для державних службовців та посадових осіб ОМС.

Адаптація законодавства відбувається поряд з іншими складовими інтеграційного процесу, паралельно із створенням відповідного політичного клімату у суспільстві та інших важливих умов, за яких європейський вибір України мав би підтримку з боку основних політичних сил та учасників ринкових відносин. Крім того, однією з необхідних передумов успішної адаптації законодавства України є наповнення реальним змістом принципу верховенства права та надання надійних гарантій захисту прав людини, що є статутними завданнями це6нтрів надання правової допомоги.