назад

Полтавським студентам розповіли про їх права та обов’язки

09102018koop koledj

 

Щоб ефективно допомагати людям майбутній юрист повинен досконало знати свої права та обов’язки. Саме 8 жовтня 2018 року у професійне свято День юриста начальник відділу представництва Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Ночовний прочитав лекцію для студентів II курсу Полтавського кооперативного коледжу Полтавської облспоживспілки на тему: «Права та обов’язки студента».

Молодь дізналася, що суспільні відносини у галузі навчання, виховання, професійної підготовки громадян України, а саме: організаційні, фінансові та інші засади функціонування системи вищої освіти, умови для самореалізації особистості студентів, забезпечення потреб суспільства і держави у кваліфікованих фахівцях врегулювано Законами України «Про освіту» та «Про вищу освіту», а також   правилами внутрішнього розпорядку, договором про навчальні послуги (для студентів, що навчаються за кошти фізичних /юридичних осіб),  договором найму жилого приміщення, або Положенням про студентський гуртожиток.

Під час вирішення ситуаційних завдань студенти на практиці навчилися використовувати отримані знання.

Нагадуємо, що Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.