назад

Попередження та протидія торгівлі людьми. Стоп домашньому насильству

DSCN0384Працівники Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з представниками міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також ювенальної превенції сектору превенції міста Ковеля 27 червня на центральній площі міста Ковеля провели вуличну акцію із назвою «Попередження та протидія торгівлі людьми. Стоп домашньому насильству».

Захід був спрямований на посилення правової спроможності мешканців міста. Людям розповідали, як реагувати на випадки насильства в сім’ї, інформували про форми домашнього насильства, про установи, які надають допомогу постраждалим від цього злочину та про порядок звернення до таких установ.

DSCN0401

Присутнім на акції повідомляли про те, що винні у вчиненні домашнього насильства несуть не тільки адміністративну чи цивільно-правову відповідальність, а й кримінальну. Громадян закликали не бути осторонь та адекватно реагувати на випадки домашнього насильства.

Оскільки питання торгівлі людьми є актуальним для мешканців прикордонних районів, котрі часто їздять на заробітки за кордон, тому під час акції громадян інформували про форми та етапи цього ганебного явища, а також надавали правові рекомендації, як потрібно діяти, щоб не потрапити у пастку шахраїв.

DSCN0390

Під час вуличної акції серед населення розповсюджували друковані інформаційні матеріали щодо боротьби з домашнім насильством та протидії торгівлі людьми, а також буклети із циклу правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. Степана Бандери, 5, тел. (03352) 5-30-63, е-mail: kovel.volyn@legalaid.lt.ua