назад

Популяризація юридичної професії серед школярів

канівське бпд  день юриста1Внесок професії юриста у процес розвитку України як правової держави світового стандарту важко переоцінити. Адже саме правознавче співтовариство несе відповідальність за затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.

Нещодавно в рамках правового тижня, з нагоди відзначення Дня юриста та з метою ознайомлення учнів випускних класів Канівської гімназії імені Івана Франка з професією правника фахівцем Канівського бюро правової допомоги Оленою Васильченко проведено профорієнтаційну лекцію на тему «Популяризація юридичної професії».

канівське бпд  день юриста2

Увагу школярів акцентовано на тому, що охорона прав і законних інтересів громадян, безкомпромісна боротьба з правопорушеннями, висококваліфіковане розв’язання різноманітних юридичних проблем є змістом повсякденної діяльності юристів і разом з тим – їхнім професійним обов’язком.

Роз’яснено порядок доступу дітей до безоплатної правової допомоги, окреслено правові орієнтири для кожної дитини в рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!».