назад

В Одесі обговорили консолідацію зусиль в захисті прав постраждалих від домашнього насильства

pravokator RC 316 жовтня 2018 року у правовому клубі PRAVOKATOR (м. Одеса) відбулась зустріч організацій, діяльність яких спрямована на запобігання та протидію домашньому насильству.

В обговоренні взяли участь представники системи безоплатної правової допомоги, громадських організацій та державних установ, що здійснюють заходи у сфері захисту прав таких категорій осіб.

Під час спілкування партнери висловили думку щодо формування комплексного підходу та алгоритму дій при надання допомоги особам, що постраждали від насильства в сім’ї та залучення фахівців для надання кваліфікованої допомоги (адвокатів, психологів, представників поліції, соціальних служб тощо) з метою оперативного реагування на ситуацію.

pravokator RC 3

pravokator RC 1

pravokator RC 6

pravokator RC 2

pravokator RC 4

Учасники зустрічі дізнались про започаткування спільної ініціативи Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості “СІМЕЙНИЙ РАДНИК”; обговорили концепцію співпраці сімейних радниць, юристів системи безоплатної правової допомоги та адвокатів у пілотних Офісах захисту сімей, які незабаром розпочнуть свою роботу на базі місцевих центрів; визначили ключові проблеми, з якими стикаються особи, постраждалі від домашнього насильства та спільні кроки в організації роботи.

Нагадаємо, 0З січня 2018 року всі діти та особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу (захист, складання процесуальних документів та представництво інтересів в суді).

Центри отримали нові повноваження щодо роботи із цією категорією, які полягають у:

– Забезпеченні надання безоплатної правової допомоги постраждалим особам, у тому числі на базі загальних та спеціальних служб підтримки постраждалих осіб;

– Взаємодії із іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству;

– Звітування про результати здійснення повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Дізнайтеся адресу найближчого до Вас центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги, зателефонувавши за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні; цілодобово та безкоштовно в межах України).