назад

Порядок державної реєстрації громадських формувань обговорено директором Тернопільського місцевого центру із заступником голови Теребовлянської районної державної адміністрації

14021638 510937325763895 6794930559987338169 n

16 серпня 2016 року директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв обговорював питання державної реєстрації громадських формувань із заступником голови Теребовлянської районної державної адміністрації Володимиром Довганем.

У своїй інформативній розмові із Володимиром Довганем директор Тернопільського місцевого центру Юрій Гордєєв розповів, що з 25 липня 2016 року відповідно до наказу Міністерства юстиції від 17 червня 2016 року № 1717/5 «Про затвердження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» Тернопільський місцевий центр здійснює функцію прийняття та видачі документів щодо державної реєстрації громадських формувань. Наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 року №359/5 затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи (далі – Порядок), розділом III якого врегульовано особливості проведення державної реєстрації громадських формувань через фронт-офіси.

Порядком передбачено, що державна реєстрація може проводитись за заявою заявника шляхом звернення до фронт-офісів, що забезпечують прийняття та видачу документів під час державної реєстрації. Отже, уповноважена особа фронт-офісу здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань.

Наприкінці робочої зустрічі Юрій Гордєєв домовився з Володимиром Довганем про максимальне розповсюдження даної інформації серед працівників та відвідувачів райдержадміністрації. Також на інформаційних дошках розміщені оголошення із усією необхідною інформацією щодо реєстрації громадських формувань та координатами місцевого центру.