назад

Порядок отримання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеними особами — що важливо знати?

3 MCВ ефірі програми телеканалу ГЛАС “Вести Плюс” директор Третього місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Лавренюк розповіла телеглядачам про розширення повноважень місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Так, з 24 травня 2016 року центрами надається не тільки вторинна, але і первинна правова допомога. Остання включає в себе юридичні консультації, надання клієнтам правової інформації, складання правових документів непроцесуального характеру (різноманітні запити, заяви, скарги до органів місцевого самоврядування, різні установи, організації).

У своєму інтерв’ю Алла Лавренюк також роз’яснила порядок отримання первинної правової допомоги громадянинами України та іноземцями. Директор зауважила, що одним з нововведень місцевих центрів є забезпечення доступу клієнтів до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Також Алла Лавренюк акцентувала увагу на актуальних проблемах внутрішньо переміщених осіб та зазначила, що з 1 липня 2016 року змінився порядок отримання пенсій громадянами, що мають такий статус.

Наприкінці виступу директор наголосила на тому, що громадяни, які потребують правової допомоги, можуть звертатися до Третього місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою:

м. Одеса, вул. Атамана Головатого, 1. Контактні телефони: (048) 723-19-09, (048) 723-19-29.

 

{source}

 

   

 

{/source}