назад

Здійснення функцій фронт-офісу (прийняття/видачі документів) забезпечуватимуть місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги області

2016 07 08 R1Наказом Міністерства юстиції України від 17 червня 2016 року № 1717/5 запроваджено пілотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Цей проект передбачає розширення можливостей щодо прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи. 

 

Задля підвищення якості та доступності надання адміністративних послуг у сфері держаної реєстрації громадських формувань виконання функцій фронт-офісу (прийняття/видачі документів) забезпечуватимуть місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою визначення шляхів взаємодії та належної реалізації пілотного проекту працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області провели робочу зустріч з представником Головного територіального управління юстиції області.

Під час зустрічі учасники обговорили основні моменти, на які повинні звертати увагу працівники місцевих центрів під час виконання функцій з прийняття та видачі документів у сфері державної реєстрації громадських формувань, а також узгодили організаційні питання проведення навчання таких працівників, надання консультаційної та методичної допомоги.

 2016 07 08 R2        З метою реалізації наказу МЮУ, центри з надання безоплатної правової допомоги області у співпраці з ЧФ ДП «Національні інформаційні системи» та територіальним управлінням юстиції продовжують підготовчі заходи до повного впровадження пілотного проекту на території Чернівецької області.

Так, державним підприємством «Національні інформаційні системи» проведено навчання для працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, центрів надання адміністративних послуг та органів юстиції.

         Участь у навчанні по роботі з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань забезпечили працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області, а також Черні- вецького, Вижницького та Кельменецького місцевих центрів з надання безоплатної вторин- ної правової допомоги.