назад

Пошук нових освітніх платформ для комунікації з молоддю

На базі  Центру освітніх інновацій 26 березня відбулася зустріч з освітянами  Івано-Франківської ОТГ щодо можливості проведення правопросвітницьких позашкільких активностей для старшокласників.

 

Ця комунікаційна платформа освітян може слугувати впровадженню нових форм спілкування зі школярами через інтернет-ресурси зі школярами та профільними вчителями-методистами.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківської області Володимир Ковальчук ознайомив присутніх зі системою БПД, особливостями роботи з різними категоріями населення, в тому числі з молоддю. Особливу увагу він приділив ознайомленню з новим проектом «Волотер БПД». Фахівець наголосив, що волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

 

«Молодь віком від 14 до 18 років може долучитися до проєкту за згодою законних представників (батьків, опікунів тощо)», – зазначив Володимир Ковальчук.

 

Завдання волонтерів визначатимуться з урахуванням їхніх побажань, досвіду роботи, освіти, ділових якостей тощо. Зокрема це може бути: допомога центру з надання БВПД у забезпеченні доступу людей до безоплатної правової допомоги; проведення правопросвітницької роботи серед населення; організація надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги; інші завдання для реалізації повноважень у сфері захисту прав людини.

На зустрічі була присутня начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук, яка розказала про переваги волонтерського проекту та наголосила, що завдяки таким ініціативам правосвідомість та культура мешканців та молоді Прикарпаття має значно покращитись.