назад

Посилення правової свідомості молодих громадян

image1Правове інформування молоді, яка вперше братиме участь у виборах Президента України, провела 28 березня заступниця начальника відділу комунікацій Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Лариса Аболончикова. Захід відбувся в рамках реалізації правопросвітницької кампанії «Я маю право голосу».

image2Фахівчиня системи БПД розказала курсантам Херсонської державної морської академії про інформаційну кампанію «Я маю право голосу», яка триває в Україні, та надала правові роз’яснення та консультації щодо забезпечення виборчих прав у день голосування, 31березня 2019 року.

Враховуючи, що юнаки вперше прийдуть на виборчі дільниці, представниця Регіонального центру поінформувала їх про можливі порушення, а саме: видача бюлетеня без пред´явлення паспорта; надання заповненого бюлетеня (у тому числі на прохання виборця); примушування до голосування за певного кандидата; позбавлення виборця можливості проголосувати; розголошення членом виборчої комісії інформації, за кого проголосував виборець; порушення таємниці голосування тощо.

image3Окрім того, курсанти дізнались, що порушенням є не тільки пропозиція підкупу виборців, але і прийняття такої пропозиції, а також фото- та відеофіксація заповненого бюлетеня. Словом, курсанти мали змогу підвищити рівень обізнаності щодо своїх виборчих прав і виборчої процедури та посилити правосвідомість.

image4На завершення зустрічі молодь отримала пам’ятки виборця та буклети «Вибори без порушень», «Молодь не лайкає. Молодь голосує!», розроблені Міністерством юстиції та Координаційним центром з надання правової допомоги.