назад

Посилюємо правову спроможність Решетилівської об’єднаної селищної територіальної громади

26102017 Sesija OTG

26 жовтня 2017 року керівник Решетилівського бюро правової допомоги Наталія Черниш взяла участь у пленарному засіданні сесії Решетилівської селищної ради. До порядку денного входило питання: «Про Програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Решетилівської об’єднаної селищної територіальної громади на 2017-2020 роки».

Керівник бюро доповіла про необхідність затвердження такої програми, окреслила проблеми, на розв’язання яких спрямовані її заходи, як от: деформація правосвідомості, низький рівень правової культури, складний доступ маломобільних груп населення до правової допомоги. Відтак, Програма передбачає як проведення інноваційних правоосвітніх та комунікативних заходів для різних категорій громадян та службових осіб підприємств, установ, організацій, так і забезпечення роботи громадських приймалень, мобільних консультаційних пунктів й надання адресної правової допомоги жителям віддалених сіл громади.

«Об’єднана громада має багато нових можливостей для розвитку краю та поліпшення життя його мешканців. Водночас, перед нею постає й багато завдань, ефективно здійснювати які можна, співпрацюючи із відповідними спеціалізованими установами. Так, підвищення правової спроможності громади – один із ключових напрямків діяльності бюро правової допомоги, що виражається у співробітництві з органами місцевого самоврядування» – зазначила Наталія Черниш у своїй доповіді.

Депутати селищної ради підтримали таку ініціативу та проголосували за затвердження Програми.

 Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Решетилівського бюро правової допомоги, яке працює за адресою: с-ще. Решетилівка, вул. Покровського,11, тел. (05363) 2-11-50.